Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو انجمن طراحان مد و لباس استان قم بر لزوم اهتمام مسئولان و رسانه ها در جهت شناسایی و معرفی لباس های سنتی به عموم مردم تأکید کرد.

مریم نجم آبادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به این که حدود هفت سال است که در زمینه طراحی و دوخت لباس های سنتی قم و نیز لباس های مرتبط با اقوام و ملل فعال است، اظهار داشت: متأسفانه کار خاص و تأثیرگذاری در زمینه شناسایی و معرفی لباس های سنتی قم در دوره های تاریخی گذشته صورت نگرفته و لذا در این زمینه چه از بُعد کارهای پژوهشی و تحقیقات میدانی و چه از حیث دوخت و معرفی لباس ها، نیازمند حمایت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: لباس سنتی قم از جمله لباس هایی با اصالتی است که به عنوان یکی از عرصه های مهم میراث فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی همچنین گفت: به شکل تقریبی می توان گفت که طراحی لباس های سنتی قم به حدود 150 تا 200 سال قبل باز می گردد و این در حالی است که خانواده های امروز ساکن قم به خصوص زنان و دختران قمی شناخت چندانی از سابقه و پیشینه فرهنگی قم در زمینه لباس و پوشش ندارند و بر این اساس از مسئولان قم و رسانه های جمعی انتظار می رود که کمک کنند تا فرهنگ سنتی قم در این زمینه شناسایی و معرفی شود

 

کارشناس حرفه ای طراحی و دوخت لباس های سنتی و اقوام و ملل ادامه داد: وقتی مردم و خانواده ها فرهنگ و سنت قم را بشناسند دیگر کمتر به سمت فرهنگ های بیگانه گرایش پیدا می کنند.
وی تأکید کرد: متأسفانه بسیاری از دختران جوان و نوجوان جامعه ما تحت تأثیر فرهنگ و سبک زندگی غربی از جمله در بحث مد و پوشش لباس هستند و این مساله تبعات فرهنگی و اجتماعی خاص خود را نیز به همراه دارد، ضمن آن که در شرایط فعلی، فضای مجازی نیز به این مساله دامن زده است.

 

نجم آبادی همچنین بیان داشت: البته باید در معرفی و تبلیغ لباس های سنتی به عنصر ذائقه مخاطب و ایجاد جذابیت توجه کرد، ضمن آن که جنس و کیفیت خوب پارچه و استفاده از طرح های امروزی و تلفیق آن ها با طرح های سنتی، بسیار مؤثر و جذاب است و در نهایت هم این که به هر حال لباس باید پوشیده و برازنده یک بانوی ایرانی باشد.

 

وی افزود: خوشبختانه ما طراحان خوبی در قم داریم که اگر حمایت های لازم از آن ها به عمل آید، قطعاً بهتر می توانند به ایفای نقش در این زمینه بپردازند.

 

وی گفت: نکته حائز اهمیت دیگر این که لباس های سنتی و متناسب با فرهنگ ایرانی، یک مقدار گران تر است و البته باید به بحث کیفیت در این زمینه توجه کرد و حال آنکه در شرایط اقتصادی کنونی، خانواده ها به دنبال قیمت پایین تر هستند، از این رو باید از صنف پوشاک و تولیدی ها و خوشه پوشاک استان حمایت بهتری به عمل آید تا پارچه هایی با قیمت مناسب بیاورند و این مساله باعث کاهش قیمت تمام شده لباس شود.

 

عضو انجمن طراحان مد و لباس استان قم همچنین ابراز داشت: یکی از مؤلفه های اصلی در ایجاد علاقه مندی به لباس سنتی، قیمت مناسب است و دیگر هم این که رسانه ها به فرهنگ سازی در استفاده از این قبیل لباس ها در جامعه کمک کنند.

 

وی افزود: یکی دیگر از مطالبات ما، ایجاد و راه اندازی نمایشگاه های دایمی است، ضمن آن که می بایست اطلاع رسانی قوی در سطح شهر صورت گیرد تا مردم و خانواده ها مطلع شوند فلان نمایشگاه در فلان جای قم برگزار می شود.

 

نجم آبادی در خاتمه گفت: در هر صورت هر چقدر که کیفیت طراحی و دوخت لباس های سنتی مناسب باشد و از سویی قیمت ها بالا نباشد، مشتری ها علاقه مند به خرید این قبیل لباس ها هستند.

 

پایان پیام/414

منبع: شبستان

کلیدواژه: لباس سنتی لباس مد و لباس شناسایی و معرفی معرفی لباس ها لباس های سنتی خانواده ها رسانه ها سنتی قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۱۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است

ایسنا/فارس معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، همگان را به مطالعه سرگذشت شهید آوینی فراخواند و تغییر جریان فکری را آموزنده و تحسین برانگیز توصیف کرد.

آیین پایانی و معرفی برگزیدگان دومین جشنواره سراسری شهید آوینی امروز، ۱۳ اردیبهشت‌ ماه در تالار فجر پردیس ارم دانشگاه شیراز برگزار شد.

در این مراسم معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور ابتدا به تاکید بر خدمت‌رسانی ویژه به دانشجویان شاهد و ایثارگر پرداخت و گفت: از همان قدم اول تلاش کردیم به عنوان خادم دانشجویان، اقدامات متعددی را در بستر ایثار و شهادت انجام داده‌ و مبلغ خوبی برای ترویج این فرهنگ باشیم.

هاشم داداش‌پور افزود: قرار است مجموعه اقداماتی که در این راستا انجام می‌دهیم به تحکیم و سازماندهی بیشتر منجر شود و بتوانیم میراث‌دار خوبی برای یادگارهای به‌جا مانده از شهدا و ایثارگران کشورمان باشیم.

وی از توسعه طرح مهارت‌زایی و توانمندسازی اقتصادی دانشجویان خبر داد و گفت: در همین راستا تابستان امسال در دانشگاه تبریز برنامه‌ای برای توانمندسازی دانشجویان برگزار خواهد شد.

داداش‌پور در ادامه به توصیف مراحل رشد و تعالی شهید آوینی پرداخت و گفت: لازم است همه ما مطالعه‌ای در زندگی این شهید بزرگوار داشته باشیم. کسی که می‌گوید: «من از راه طی شده با شما حرف می‌زنم.» کسی که به گفته خودش، زمانی کتاب هربرت مارکوزه را در دست می‌گرفته و ادعای روشنفکری داشته است اما از سال ۵۶ جریان فکری خود را تغییر می‌دهد و با ورود به جریان دینی و فاصله گرفتن از «ایسم‌ها» به بزرگترین راوی دفاع مقدس تبدیل می‌شود. سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است.

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور در پایان گفت: باید بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت را از مرزهای جمهوری اسلامی فراتر ببریم و از این طریق خدمتی به انقلاب و اسلام کنیم. هر یک در این فضا قرار بگیریم، عاقبت به خیر خواهیم شد.

رئیس دانشگاه شیراز نیز ابتدا به دو اتفاق بزرگ در خاک فلسطین اشغالی اشاره کرد و گفت: باید رخ دادن عملیات‌های طوفان الاقصی و وعده صادق را تبریک بگوییم. اتفاقاتی که بروز خشم فروخورده طولاتی مدتی بود که از طرف انسان‌های آزاده و حقیقت‌جوی دنیا بر علیه رژیمی فاسد انجام گرفت.

محمد موذنی افزود: برای اینکه جوامع انسانی زندگی مطلوب داشته باشند، حتما باید گروهی از انسان‌ها تلاش و فداکاری کنند. یعنی عده‌ای از انسان‌ها تلاش می‌کنند تا عده دیگری زندگی بهتری داشته باشند و منتهای این تلاش، ایثار است. ایثاری که گاهی اوقات به تقدیم کردن جان و رسیدن به شهادت می‌انجامید و این اوج کمال انسان است.

وی در ادامه به معرفی اجمالی دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: این دانشگاه با ۶۰۰ رشته و گرایش تحصیلی، ۱۷ هزار دانشجو و ۷۰۰ عضو هیئت علمی، ۱۶ دانشکده و ۲۵۰ آزمایشگاه تخصصی، یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور است که طبق آخرین رتبه‌بندی در سال ۲۰۲۳ به‌عنوان رتبه اول دانشگاه‌های کشور انتخاب شده است.

موذنی با تاکید بر اینکه ظرفیت کار بیشتری در این دانشگاه وجود دارد، گفت: با آن رویکردی که نظام جمهوری اسلامی نسبت به عرصه علم و دانش دارد و نگاه متعالی مقام معظم رهبری به این جریان، امیدواریم این درخشش و پیشتازی در همه دانشگاه‌های کشور ادامه پیدا کند.

رئیس دانشگاه شیراز از افزایش ۸ برابری آثار حاضر در دومین دوره جشنواره شهید آوینی نسبت به دوره اول خبر داد و گفت: ۳ هزار اثر فرهنگی هنری از دانشگاه‌های مختلف کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که بیانگر وجود یک ظرفیت بسیار عالی و متراکم در عرصه فرهنگ و هنر است و باید از این بستر برای رشد و تعالی و معرفی فرهنگ اسلامی در سطح جهان استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، در انتهای این مراسم از برگزیدگان دومین دوره جشنواره فرهنگی هنری شهید آوینی تجلیل شد.

ضمن اینکه در این مراسم پرچم جشنواره به شهر رشت به عنوان برگزار کننده سومین دوره این جشنواره اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امام جمعه خرم آباد : مانتوی بدون دکمه و پیراهن‌ کوتاه در بازار دیده می‌شود 
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • مفاهیم جان‌بخش اسلامی از مرزها بیرون رفته است
  • شرکت در انتخابات هم حق است هم وظیفه
  • برخورد قاطع با مداخله‌گر طب سنتی در نیشابور
  • شناسایی و پلمب دو واحد غیرمجاز در محلات
  • بزرگترین مرکز توزیع پوشاک حجاب در مشهد تأسیس می‌شود
  • راه‌اندازی مدرسه هنر در کاشان
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • لباس خواننده چینی باعث مرگش شد